Počinje najskuplja liga u Evropi

Prvi meč večeras u 18 sati

Počinje najskuplja liga u Evropi

H. Zilić
Teme:

Početak mjeseca septembra rezervisan je za start najskuplje evropske lige kada je u pitanju sport.

Duelom aktuelnih prvaka ekipa Omska i moskovskog CSKA danas počinje novo izdanje hokejaške KHL lige. Susret je na rasporedu od 18 časova.

Ovosezonsko izdanje ponudit će duel 24 ekipe iz šest zemalja razvrstanih u dvije konferencije (zapad i istok) sa 12 ekipa.

Nakon regularnog dijela kreće play off poznatiji kao Gagarin Kup i borba za prestižni trofej.

KHL je posljednju deceniju izuzetno napredovano kako sponzorski, tako i kada su u pitanju sami ugovor hokejaša, a pored toga imaju i vrlo dobra TV prava, pa je liga s punim pravom nazvana kao najskuplja.

Pored 19 ruskih ekipa ove sezone će nastupiti latvijski Dinamo Riga, bjeloruski Dynamo Minsk, finski Jokerit, kineski Red Star Kunlun i kazahstanski Barys Nur-Sultan.

Interesantno KHL nam nudi i nevjerovatna putovanja. Tako će primjera radi Joekrit iz Helsinkija na putovanje Admiralu u Vladivostok imati let od 14 sati u jendom pravcu, jer su Helsinki i Vladivostok udaljeni 9.800 kilometara. Slično očekuje i Dinamo iz Rige, a iste "muke" će imati kada gostovali Amuru u Khabarovsku koji je također na samom istoku Rusije.

Ovome dodajmo da je Bars Kazan najtrofejnija ekipa sa tri titule Gagarina Kupa, dok su dva puta prvaci bili Dynamo Mosvka, Magnitogorsk, SKA St. Petersburg, a Salavat Ufa, CSKA Moskva i Avangard Omsk imaju po jednu titulu u ligi koja se igra od sezone 2008/2009.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi