NHL dijeli ligu na dvije grupe, igrat će se u dva grada

Sezona će se završiti play-offom

NHL dijeli ligu na dvije grupe, igrat će se u dva grada

A. Čaušević
Teme:

Rukovodstvo NHL-a je blizu pronalaska rješenja za završetak sezone koja je prekinuta početkom marta.

Vodeći ljudi najjače hokejaške lige su odlučni u namjeri da se sezona završi play-offom zbog čega bi moglo doći do određenih promjena u formatu takmičenja.

U doigravanju za Stanley Cup bi trebalo nastupiti 24 ekipe umjesto uobičajnih 16. Timovi bi bili podijeljeni u dvije grupe od po 12 ekipa, a igralo bi se u dva grada.

Las Vegas bi trebao biti jedan od domaćina s obzirom na odlične uslove. Jedan resort je spojen s dvoranom i taj prostor bi bio namijenjen isključivo za boravak igrača i klupskih zaposlenika.

Hokej u SAD-u i Kanadi se ne igra od 12. marta kada su timovi do kraja regularnog dijela sezone imale da odigraju između 11 i 14 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije