Edmonton Oilersi blizu historijskog preokreta
FOTO: Jamie Umbach/EdmontonOilers.com

NHL finale

Edmonton Oilersi blizu historijskog preokreta

Haris Zilić

Hokejaši Edmonton Oilersa na pragu su velikog preokreta u finalu Stanley Cupa za NHL sezonu 2023//2024, a to bi svakako ispisalo historiju ovog sporta.

Edmonton je u petom meču finala kao gost savladao Florida Pantherse rezultatom 5:3 i smanjio vodstvo Floride u finalnoj seriji na 3:2, a naredni meč se igra u Edmonotnu gdje će Oilersi pokušati izboriti sedmi odlučujući meč finala.

Oilersi su sinočnji meč odigrali sjajno, a nakon prve trećine vodili su 0:1 pogotkom Browna u petoj minuti.

U drugoj trećini rapsodija tima iz Edmontona koji je postigao tri gola preko Hymana, McDavida i Perrya, a za Flordu su pogodili Tkahcuk i Rodigues, tako da je rezultat nakon druge trećine glasio 4:2 za Olierse.

U posljednjem periodu po jedan pogodak u obje mreže. Za Pantherse je pogodio Ekman-Larsson, a za Oilerse je McDavid psotigao svoj drugi gol na utakmici.

Florida je dobila prva tri finalna meča i očekivalo se da bi mogli čak "metlom" doći do Stanley Cupa, ali Edmonton je dobio posljednja dva duela finalne serije i sve zakuhao.

Oglasi

Šesti meč finale serije igra su u subotu 22. juna u Edmontonu, a vidjet ćemo da li će Olilersi nakon 3:0 uspjeti doći do sedme finalne utakmice.

Od jedne nezanimljive finalne serije dobili smo jedan od najboljih finalnih okršaja u historiji NHL-a.

NHL, Stanley Cup, finale, peta utakmica:

Florida Panthers - Edmonton Oilers 3:5 (0:1, 2:3, 1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi