Nije Granit Xhaka, ali jeste Arben Xhekaj: Igrač Montreala pesnicama rješavao probleme na terenu

Vatreno je bilo u nacionalnom derbiju

Nije Granit Xhaka, ali jeste Arben Xhekaj: Igrač Montreala pesnicama rješavao probleme na terenu

H. Zilić

Uzbudljivo je u NHL-u, a često svjedočimo i žestokim obračunima hokejaša, posebno ako je u pitanju neki "vatreni" derbi, a upravo su takav u noći sa ponedjeljka na utorak odigrali Vancouver Canucksi i Montreal Canadiensi.

Riječ je o sudaru koji mnogi smatraju za najveći kanadski derbi iako tu imaju još ekipe Toronta, Ottawe i Edmontona.

Ni ovaj okršaj Vancouvera i Montreala nije prošao bez varnica na ledu.

Ovaj put u glavnim ulogama bili su igrači Juraj Slafkovsky i Arben Xhekaj iz Montreala te Luke Schenn iz Vancouvera.

Nakon jedne akcije došlo je do obračuna pomenutih hokejaša, a onda je Arben Xhekaj krenuo pesnicama da rješava probleme sa Schennom.

Oglasi

Sudije su brzo regaovale i razdvojile pomenute hokejaše.

Inače, 21-godišnji Arben Xhekaj je porijeklom sa Kosova, ali njegova porodica dugi niz godina živi u Kanadi, tako da njemu nije problem bilo da se odluči koji će sport trenirati obzirom da je hokej na ledu nacionalni sport u Kanadi.

Arbenov otac Arber je sa Kosova, dok je majka Simona iz Češke Republike, a Arben je rođen u Ontariju, tako da može u budućnosti nastupati za tri reprezentacije. Obzirom da znamo da Kosovo još uvijek nema hokejašku reprezentaciju, a da su Češka i Kanada hokejaške svjetske sile, nema sumnje na koga će se smanjiti izbor.

Nedavno je na fudbalskim terenima Granit Xhaka došao u cnetar pažnje nakon duela Srbije i Švicarske na Mundijalu u Kataru, a sada je Arben Xhekaj bio malo žešći na hokejaškim terenima.

Inače, pomenuti duel Vancouvera MOntreala okončan je rezultatom 6:6 nakon regularnog dijela igre, da bi na kraju Vancovuer slavio nakon produžetka sa 7:6.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi