Legendarni Petr Cech sjajan u hokeju: Publika u transu kada se pojavio na ledu

Uspješan učinak je imao u ovom meču

Legendarni Petr Cech sjajan u hokeju: Publika u transu kada se pojavio na ledu

Samir Mlaćo

Poznati češki golman Petr Cech nakon okočanja igračke karijere pronašao je novu 'ljubav' u sportu. Naime, Cech se okrenuo hokeju i za sada mu sjajno ide.

Promijenio je Cech nekoliko klubova u Engleskoj, a sada je stao na gol Belfast Giantsa.

Njegov tim je slavio čak sa 5:1 nad Glasgow Clan, te sigurno imaju razloga za zadovoljstvo. Radi se o meču elitnog ranga hokeja u Engleskoj, a Cech je na gol stao 4:43 prije kraja meča.

Za nepunih pet minuta njegovi rivali uputili su jedan 'pravi' udarac, a iskusni Čeh je to odbranio te dobio ovacije publike.

Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu. Jasno je da je golmanske sposobnosti iskusni Čeh prenio i na hokej, te da mu se nije bilo teško priviknuti.


Hokejom se Čeh počeo baviti prije četiri godine, tačnije kada je odlučio završiti igračku karijeru.

Oglasi

Tada je već priznao da je igranje hokeja za njega bio veliki san i da je sretan što je na kraju i ispunjen.

"Hokej je veoma skupo sport. Kao porodica nismo mogli da priuštimo da kupimo svu opremu tako da tata me odveo na fudbal. Na kraju je fudbal pobijedio", rekao je tada Cech i dodao:

"Ipak, sanjao sam da jednog dana budem na ledu sa saigračima i ta želja mi se ispunila. Ispunio sam dječački san, presretan sam."

Vjerovatno i nije planirao da će duži period ostati u hokeju, ali sudbina je tako htjela i sigurno da nema ništa protiv toga.

Iskusni golman jedan je od rekordera nogometne reprezentacije Češke, a kada su klubovi u pitanju, nastupao je pored Chelseaja i za Arsenal, Stade Rennais, Spartu Prag...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi