Pittsburgh i Ottawa došli do pobjeda i poveli sa 2:0

Četvrtfinale NHL lige

Pittsburgh i Ottawa došli do pobjeda i poveli sa 2:0

D. Rakanović

Protekle noći odigrane su dvije utakmice u američkoj NHL ligi. Ottawa Senatorsi i Pittsburgh Penguinsi zabilježili su pobjede i poveli su sa 2:0 u četvrfinalnim serijama.

Pittsburgh Penguinsi deklasirali su Washington Capitalse na gostovanju sa 6:2.

Nakon što u prvoj trećini nije bilo pogodaka. Cullen je pogodio za prednost Penguinsa u drugoj minuti druge trećine. Ipak, ekipa iz glavnog grada nakon samo minute nastavka izjednačava rezultat pogotkom Niskanena. Penguinsi do kraja ovo perioda postižu dva pogotka. Strijelci su bili Kessel u 14. i Guentzel u 17. minutu. U posljednjem periodu Penguinsi povećavaju prednost na 4:1 pogotkom Kessela u trećoj minuti. Na drugoj strani, Backstrom smanjuje prednost Penguinsa pogotkom u četvrtoj minuti. Do kraja su gosti iz Pittsburgha postigli još dva gola preko Malkina u šestoj i Guentzela u posljednjoj minuti utakmice, kada je postigao pogodak na prazan gol.

Nešto ranije, Ottawa Senatorsi su savladali New York Rangerse sa 6:5 nakon produžetaka. 

Rangersi su došli u prednost pogotkom Grabnera u petoj minuti. Ottawa do kraja perioda izjednačava preko pageau koji je bio siguran u 14. minuti. Rangersi na otvaranju druge trećine su poveli sa dva gola razlike, preko Kreidera koji je postigao gol u 11. i Stepana u 14. minutu. Ottawa uspijeva smanjiti prednost Rangersa pogotkom Methota u 15. minuti. Do kraja ove trećine Skjei je povećao prednost Rangersa pogotkom u 16. minuti (2:4). 

Na otvaranju posljednjeg perioda Ottawa smanjuje prednost Rangersa preko Stonea koji je postigao pogodak u drugoj minuti. Rangersi uspijevaju ponovo pogoditi u šestoj minuti preko Skjeija (3:5). U završnici meča Ottawa dolazi do produžetka. Dva pogotka postigao je Peageau u 17. i 19. minuti, te odveo utakmicu u produžetak. 

U produžetku je upravo Peageau postigao odlučujući pogodak nakon 23. minuta igre za veliku pobjedu Ottawe i vodstvo 2:0 u seriji.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi