Važne pobjede Vancouvera i Winnipega

Regularni dio sezone ulazi u završnicu

Važne pobjede Vancouvera i Winnipega

Teme:

U NHL će nastavlja borba za mjesta koji vode u play off. Do važnih pobjeda stigli su Winnipeg Jetsi i Vancouver Canucksi. Canucksi su uspjeli savladati Kingse 2:1 nakon izvođenja penala.

U regularnom toku Los Angeles je poveo golom Dwighta Kinga, izjednačio je Daniel Sedin. Na kraju je odlučio rulet penala, Carter, Kopitar i Gaborik nisu mogli savladati Eddia Lacka dok je Kingsima presudio Chris Higgins. Lack je utakmicu završio sa 37 odbrana. Vancouver trenutno drži peto mjesto na Zapadu sa omjerom 46 pobjeda i 29 poraza.

Blake Wheeler i Drew Stafford su zajedno sa golmanom Ondrejom Pavelecom čija je mreža ostala netaknuta (32 odbrana) kreirali trijumf Jetsa u gostima kod Minesote. Minesota je šesta sa 44-27, ima bod manje od Vancouvera, dok je Winnipeg sedmi sa 41-26.

New York Rangersi su status najbolje ekipe Istoka potvrdili protiv Columbusa tek nakon produžetka. Derek Stepan je bio čovjek odluke postigavši dva gola, sa kojim je osigurao prvo produžetak, a onda i pobjedu Rangersa. Slabi Buffalo je već u drugoj dionici imao 4:0 protiv Caroline, završilo je 4:3, dok je Dallas uz dva gola Jamiea Benna razbio San Jose u gostima 5:1.

Rezultati:
Minesota Wild - Winnipeg Jets 0:2
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:1 (penali)
San Jose Sharks - Dallas Stars 1:5
Buffalo Sabres - Carolina Huricanes 4:3
NY Rangers - Columbus Blue Jackets 4:3 produžetak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.