Vegas Golden Knightsi poveli u finalnoj seriji protiv Washington Capitalsa

Počela spektakularna finalna serija NHL-a

Vegas Golden Knightsi poveli u finalnoj seriji protiv Washington Capitalsa

E. Čaušević

Vegas Golden Knightsi sinoć su u prvoj finalnoj utakmici NHL lige savladali Washington Capitalse (6:4) i tako na najbolji način krenuli u pohod ka osvajanju Stalney Cupa.

Za oba kluba ovo je jedinstvena prilika da po prvi put u historiji dođu do trofeja osvajača NHL lige, a u prvom meču dosta uspješniji bili su hokejaši Vegasa. Golden Knightsi i Capitalsi su pokazali svu čar Stanley Cupa već u prvom meču i pokazali da nam slijedi zaista još jedna spektakularna finalna serija.

Vegas je u regularnom dijelu sezone savladao Washington u dva navrata i sinoć je pokazao da opravdano ima malu ulogu favorita u velikom finalu. Domaći hokejaši poveli su u osmoj minuti kada su imali igrača više, a pogodio je Miller.

Međutim, u nastavku meča gosti su preokrenuli golovima Connollyja i Backstorma i činilo se da su na pragu brejka. No, do kraja prve trećine Vegas je preko Karlssona poravnao na 2:2. Domaći su na samom početku ponovo poveli, a gol za 3:2 postigao je Smith.

Ipak, Capitalsi su ponovo uspjeli da naprave preokret. Prvo je Carlsson pogodio za 3:3, dok je početkom posljednje trećile Wilson zabio sa 3:4 i veliko slavlje gostujućih hokejaša. Međutim, do kraja utakmice Golden Knightsi su postigli čak tri gola i došli do sjajnog preokreta.

Prvo je Reaves izjednačio na 4:4, a junak domaćih do kraja utakmice bio je Nosek koji je sa dva gola donio pobjedu Vegasu rezutatom 6:4 čime je ovaj tim poveo u finalnoj seriji Stanley Cupa sa 1:0.

Stanley Cup finale, 1. utakmica:

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije