13 godina od 13 nevjerovatnih poena legendarnog T-Maca
Jednostavno nevjerovatno. Noć kada su sve oči bile uprte u Tracyja McGradyja

Vrijedi se prisjetiti jednog od najubojitih strijelaca svih vremena

13 godina od 13 nevjerovatnih poena legendarnog T-Maca

Teksaški obračun 9. decembra 2004. godine zauvijek će pamtiti svi ljubitelji NBA košarke. Houston Rocketsi i San Antonio Spursi su ukrstili koplja, a Tracy McGrady je ušao u legendu.

Spursi su tog 9. decembra u posljednju minutu ušli sa prednošću od 10 poena (78:68), a onda se ukazao T-Mac i dok je košarkaški svijet u čudu gledao postigao 13 poena za 35 sekundi.

Slobodno bacanje i četiri trojke bile su dovoljne za preokret i trijumf Houstona u Toyota Centru rezultatom 81:80.

Tracy McGrady je 8. septembra ove godine primljen u Kuću slavnih, a iako nikada nije došao do šampionskog prstena u NBA ligi, ostat će upamćen kao jedan od najubojitijih strijelaca u historiji najbolje košarkaške lige na svijetu. Popularni T-Mac je u svojoj karijeri nastupao za

Toronto Raptorse, Orlando Magic, Houston Rocketse, New York Knickse, Detroit Pistonse, Atlanta Hawkse, San Antonio Spurse te kineske Qingdao DoubleStar Eaglese. Sedam puta je bio učesnik All-Star utakmice, dok je dva puta bio najbolji strijelac NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi