Westbrook nedovoljan Oklahomi, Harden vodio Houston do pobjede

Poraz Thundera, trijumf Rocketsa

Westbrook nedovoljan Oklahomi, Harden vodio Houston do pobjede

Oklahoma je u noći sa četvrtka na petak gostovala u Mexico Cityju, gdje je doživjela poraz od Brooklyna rezultatom 100:95.

Imala je Oklahoma +13 nakon prve četvrtine (33:20), da bi formalni domaćin do odlaska na odmor uspio smanjiti zaostatak i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 58:49 za ekipu Thundera.

Kako je vrijeme prolazilo, tako se Brooklyn vraćao u potpuni egal i krajem treće dionice imao je vodstvo 71:70. Potom slijedi 9:0 serija Oklahome, a treća četvrtina je završena rezultatom 79:74 za goste.

Brooklyn u posljednjoj dionici stiže do preokreta i vodstva, te na kraju i pobjede rezultatom 100:95.

Oklahomi nije bio dovoljan ni 31 poen Russella Westbrooka, koji je bio najefikasniji igrač utakmice ali se i propisno ispromašivao (10 od 27 iz igre). Netse je do trijumfa predvodio LeVert sa 21 poenom i 10 skokova, dok je Hollis-Jefferson meč završio sa 17 postignutih poena.

Houston je kao gost savladao Utah rezultatom 112:101, iako je većim dijelom utakmice imao i ubjedljivije vodstvo. Na poluvremenu su Rocketsi imali +5 (51:46), a u trećoj četvrtini je njihova prednost rasla i do +25.

U posljednju dionicu je Houston ušao sa 22 poena prednosti (88:66), a domaći tim je do kraja utakmice uspio prepoloviti zaostatak, ali nije imao snage za nešto više.

Harden je sa 29 poena bio najefikasniji igrač Houstona i cijele utakmice, a Anderson je postigao 23. Utah je sa 26 poena predvodio Mitchell, dok je Burks imao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi