29 za, samo Portland protiv: Usvojen novi format za finiš sezone NBA lige!

Sve utakmice će se igrati u Orlandu

29 za, samo Portland protiv: Usvojen novi format za finiš sezone NBA lige!

Čelnici NBA lige su donijeli odluku i prihvatili plan o kojem se špekulisalo proteklih dana.

Sezona najjače košarkaške lige na svijetu će se nastaviti u formatu od 22 tima, a sve utakmice će se igrati u Orlandu, u komplesku Disneylanda.

ESPN saopšatava da je glasanje Upravnog odbora (Bord guvernera) upravo završeno te da je 29 članova bilo za usvajanje plana, a da je samo jedan bio protiv. Navodno je protiv bio samo predstavnik Portland Trail Blazersa.

Tako će u nastavak sezone, vjerovatno od 31. jula, ući 16 timova koji već drže play-off pozicije, te šest timova koji su "unutar šest utakmica" od osme pozicije u svakoj od konferencija (New Orleans, Portland, Phoenix, Sacramento, San Antonio, Washington).

Svaki tim će odigrati po osam utakmica "regualarnog" dijela sezone kako bi se utvrdio poredak za play-off. Ukoliko na kraju regularnog dijela sezone razlika između osmog i devetog mjesta u jednoj konferenciji bude manja od četiri utakmice, igrat će se "play-in" za osmu poziciju i mjesto u play-offu.

Za sutra se očekuje video konferencija članova NBPA (Asocijacije igrača) koji se također trebaju složiti sa današnjom odlukom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi