Lillard ne želi na parket: Neću da igram te besmislene utakmice
Foto - EPA

Najavio da neće igrati skraćenu sezonu

Lillard ne želi na parket: Neću da igram te besmislene utakmice

M. Šljivak

Zvijezda Portland Trail Blazersa Damien Lillard jasno je poručio da neće igrati u nastavku NBA sezone ako se bude skratila sezona.

NBA liga je najavila povratak u julu. Postoji nekoliko opcija za nastavak, a među njima je opcija da se skrati sezona i da timovi odigraju još između pet i sedam utakmica i da se potom ide u doigravanje.

Portland Trail Blazersi nisu na pozicijama koje vode u doigravanje. Imaju četiri pobjede manje od Memphisa i za njih bi to značilo da bi uzalud igrali utakmice jer ne bi imali nikakve šanse za doigravanje.

Lillard je jasan da nema namjeru da igra utakmice ako sezona bude skraćena.

"Ako se vratimo i oni dodaju samo nekoliko utakmica da bi završili regularnu sezoni i ako budemo morali igrati te besmislene utakmice i ne dobijemo šansu da se borimo za doigravanju, ja neću igrati. Bit ću uz moj tim, trenirat ću, jer sam dio ekipe, ali neću učestvovati u tome", rekao je Lillard.

Lillard je ove sezone prosječno ubacivao 29 poena i imao je gotovo osam asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi