52 miliona dolara uvjerila Smarta da ostane u Bostonu

Potpisao novi ugovor

52 miliona dolara uvjerila Smarta da ostane u Bostonu

Marcus Smart je na kraju minule sezone postao ograničeni slobodni igrač, ali će i u budućnosti nastaviti nositi dres Boston Celticsa, prenose američki mediji.

Iako se špelulisalo da bi bek Celticsa ovog ljeta mogao potražiti novu destinaciju to se neće desiti, pošto je on postigao dogovor sa Bostonom, te će uskoro potpisati novi ugovor sa ovom franšizom.

Smart je sa Celticsima dogovorio novi ugovor na četiri godine koji mu garantuje zaradu od 52 miliona dolara.

Inače, Smart je izrastao u vrlo bitnog igrača Celticsa, koji svojim ulascima sa klupe unosi ogromnu energiju u ekipu. On je u protekloj sezoni u prosjeku po utakmici bilježio 10.2 poena, 4.8 asistencija, 3.5 skokova i 1.3 ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi