Bosna i Sparsi za još jedno mjesto u ABA 2 ligi?

Igrat će se kvalifikacije

Bosna i Sparsi za još jedno mjesto u ABA 2 ligi?

Samir Mlaćo

Kako je SportSport.ba prvi i najavio, u posljednjem mjestu za novu sezonu ABA 2 lige odlučivat će kvaliikacije.

U igri će biti dva bh. tima, a radi se o KK Bosna i OKK Spars. Dva tima iz našeg glavnog grada igrat će kvalifikacije u kojima će biti četiri tima.

Bosna za protivnika ima Iliriju, dok je rival Sparsima Vojvodina.

Našu zemlju u ABA 2 ligi sigurno će predstavljati KK Borac Banja Luka te HKK Široki Široki Brijeg, koji su već ranije osigurali svoje mjesto, a tu su još i Helios, Šenčur, Cedevita junior, Šibenka, Zlatibor, Spartak, Sutjeska, Podgorica, Pelister, TFT Skopje i MZT Skopje.

Utakmice će se igrati 23.i 27. septembra, a finalni mečevi 1. i 5.oktobra.

Samo jedan tim će izboriti mjesto u novoj sezoni ABA 2 lige, a postoji naravno mogućnost da u finalu igraju upravo Bosna i Sparsi.

Oglasi

Poznat je već i raspored za novu sezonu.

Tako će tim koji izbori mjesto kroz kvalifikacije u prvom kolu biti domaćin Širokom.

Borac WWIN je domaćin ekipi Šibenke.

Bosna i Sparsi će se tako spremati za kvalifikaciju kako bi u što boljem stanju dočekali iste.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Posljednji novajlija u redovima Bosne je Jure Planinić, krilni centar koji iza sebe ima sjajnu sezonu u makedonskom Euro Nickeu

Kada su Sparsi u pitanju, nedavno je za novog trenera promovisan Srđan Stanić, koji je zapravo povratnik u ovaj klub, a očekuje se i zvanično predstavljanje nekoliko novih imena u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi