Bivši omladinski reprezentativac Hrvatske novi član KK Bosna Meridianbet
Foto: Arhiva

Planinić potpisao

Bivši omladinski reprezentativac Hrvatske novi član KK Bosna Meridianbet · Zvanično

Eldar Ganibegović

KK Bosna Meridianbet pravi ozbiljnu priču i nastavlja da se pojačava, a posljednje u nizu pojačanja je bivši omladinski reprezentativac Hrvatske, Jure Planinić.

Bivši omladinski reprezentativac Hrvatske Jure Planinić nosit će dres "Bosne" u narednoj sezoni!

Mladi Mostarac, visok 206 cm, igra na poziciji krilnog centra, a iza sebe ima sjajnu sezonu u makedonskom "Euro Nickelu", gdje je imao učinak od 17.5 poena i 8.6 skokova u prosjeku po utakmici. Nastupao je još i za omladinske kategorije "Zrinjskog", potom za "Široki", "Zadar" i "Cedevitu Junior".

Novo pojačanje u redovima Studenata❗️ Bivši omladinski reprezentativac Hrvatske Jure Planinić nosit će dres "Bosne" u...

Posted by KK BOSNA on Tuesday, July 18, 2023

Jure Zubac ranije stigao

Nedavno je za KK Bosna Meridianbet ugovor potpisao i povremeni bh. reprezentativac, Jure Zubac.

Profesionalnu karijeru počeo je u HKK "Široki", u kojem je proveo 10 godina i nosio kapitensku traku, a nastupao je i za "Inter" iz Bratislave.

Oglasi

Rođeni Mostarac, visok 203 cm, igra na poziciji četvorke, a krasi ga i izrazito dobar šut sa distance, zahvaljujući čemu je povremeno nosio i dres našeg najboljeg nacionalnog tima.

Iz KK Bosna Meridianbet istakli su da je iza Uprave kluba još jedan dobar posao, te očito da od Zubca mnogo očekuju u predstojećoj sezoni.

Predstavio je KK Bosna i novog trenera nedavno, a u pitanju je Josip Pandža koji je s bh. kadetima svojevremeno osvojio zlato na Eurobasketu u Litvaniji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iza njega su dvije uspješne sezone na klupi Budućnosti iz Bijeljine. Prvo je osvojio titulu prvaka manjeg bh. entiteta, ali tu nije stao.

U svojoj drugoj sezoni završio je na četvrtoj poziciji u prvenstvu Bosne i Hercegovine, a sada je došlo vrijeme za promjenu sredine.

Top Komentari

stranputica
Hajd', nek' je sa srećom, da i vas jednom krene.....Gdje je Sejfić? Ostaje ili je već otišao....? Pozdrav!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi