Polovičan učinak bh. klubova u ABA 2 ligi: Široki skočio na lidersku poziciju
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Borac upisao novi poraz

Polovičan učinak bh. klubova u ABA 2 ligi: Široki skočio na lidersku poziciju

Haris Zilić

Bh. klubovi u regionalnoj košarkaškoj ABA 2 ligi imali su polovičan uspjeh u utakmicama petog kola koje su odigrane danas.

Široki je bio ubjedjjiv protiv Cedevite i slavio rezultatom 84:65.

Tim sa juga naše zemlje do trijumfa je predvodio sjajni Čolak sa double-double učinkom od 23 poena i deset skokova, Nutall je ubacio 15 poena.

U redovima Cedevite raspoložen je bio Serdarušić s učinkom od 18 poena i osam skokova.

Banjalučki Borac je poražen od makedonskog MZT-a iz Skoplja rezultatom 67:61.

Banjalučani su odigrao još jednu borbenu utakmicu s jakim odrbana, ali na kraju više koncetracije imala je makedonska ekipa.

MZT je do trijumfa vodio Stojanovski sa 15 poena i pet asistencije. Kod Borca Šešlija je imao zapaženu rolu sa 15 ubačenih poena, dodao je i osam uspješnih skokova.

Nkaon pet odigranih kola Široki je na omjeru 4-1 i trenutni je lider ABA 2 lige nakon nepotpunog petog kola.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Borac je na sedmoj poziciji s omjerom 2-3, a to je pozicija koja na kraju regularne sezone donosi play-off.

U šestom kolu Široki 20. decembra igra protiv makedonskog Pelistera, dok će Borac 18. decembra igrati protiv Vojvodine iz Novog Sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi