Sutra Skupština ABA lige: Ko će biti posljednji učesnik ABA 2 lige za novu sezonu?
Sa ranijeg duela Bosne i Sparsa

U igri su i dva bh. kluba

Sutra Skupština ABA lige: Ko će biti posljednji učesnik ABA 2 lige za novu sezonu? · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Još uvijek nisu poznati svi učesnici NLB ABA 2 lige, no mnoge stvari bi mogle biti jasnije već sutra.

Sutra je zakazana Skupština ABA liga u Zagrebu, te će biti veoma zanimljivo.

Sigurno će biti zanimljivo i bh. sportskoj javnosti, jer je poznato 13 klubova koji će igrati novu sezonu, ali i ne i onaj posljednji, 14-ti.

Kandidati za još jedno upražnjeno mjesto su KK Vojvodina, KK Ilirija, KK Bosna Meridianbet te OKK Spars Sarajevo.

Prema svemu sudeći, sutra neće biti poznat 14-ti učesnik, jer će najverovatnije ove četiri ekipe igrati kvalifikacije krajem septembra za popunu jednog preostalog mjesta.

Sutra se očekuje i zvanična potvrda ove informacije.

Oglasi

Našu zemlju u ABA 2 ligi sigurno će predstavljati KK Borac Banja Luka te HKK Široki Široki Brijeg, koji su već ranije osigurali svoje mjesto, a tu su još i Helios, Šenčur, Cedevita junior, Šibenka, Zlatibor, Spartak, Sutjeska, Podgorica, Pelister, TFT Skopje i MZT Skopje.

Bosna se mnogo pojačala u proteklom periodu, a između ostalog stigli su Haris Ćurevac, Jure Zubac, Elmir Džafić, Luka Jovanović, Vojin Ilić, Adi Zahiragić..., a novi trener je Josip Pandža.

Na drugoj strani su Sparsi koji već imaju iskustvo igranja u ABA 2 ligi, što im sigurno može biti prednost.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Danas je potvrđeno da se na klupu Sparsa vraća Srđan Stanić koji iza sebe ima sjajnu sezonu u prvenstvu BiH sa KK Slavija, što jasno govori o ambicijama ovog kluba.

Uskoro će biti jasnija i situacija sa igračkim kadrom, te se očekuje ozvaničenja nekoliko transfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi