Sjajni Kamenjaš vodio Sparse do nove pobjede!

ABA 2 liga

Sjajni Kamenjaš vodio Sparse do nove pobjede!

S. Grebović

Ovih dana se na Zlatiboru igra posljednji "balon" utakmica ABA 2 lige u kojoj Sparsi igraju zaista sjajno.

Sarajevski tim je u prvoj utakmici 12. kola uvjerljiv bio portiv Sutjeske iz Nikšića rezultatom 71:62.

U prvoj četvrtini je viđena uglavnom ujednačena borba dva rivala koju je u svoju korist riješio tim iz Nikšića rezultatom 18:15. U drugoj četvrtini uslijedio je pravi uragan tima Miodraga Kadije. 

Sutjesku su ograničili na svega osam poena, dok su oni postigli 22 pa su tako sebi širom otvorili vrata pobjede.

U nastavku su Sarajlije znalački održavale prednost i došle do devetog trijumfa do kojeg ih je predvodio sjajni Kenan Kamenjaš.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Centar reprezentacije Bosne i Hercegovine je u ovom meču zabilježio double double ubacivši 23 poena i dodavši 13 skokova. Ništa manje odličan nije bio ni Litvanac Gediminas Orelik koji je ubacio 14 poena.

Sa druge strane u redovima Sutjeske prednjačio je naš košarkaš Ismar Sejfić sa 17 koševa.

Top Komentari

user1582737595
Pita se Bošnjo što to kaže ne igra Pjanić, Igrom svojom sve pokazuje.
2 2
2323
Mora se prodati Sanicanin..ne ivra u Vojvodini a ovde starter...treba Ahmedhodzic na klupi sjediti a decko igracina vec....eh pa nasa posla...pozvali ga da odigra minut dva i da ne moze vise za Swedsku....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi