Sparsi pobijedili Kakanj "nerealnim" rezultatom

Ubjedljiv trijumf sarajevskog tima

Sparsi pobijedili Kakanj "nerealnim" rezultatom

A. Čaušević

Sparsi su u dvorani na Grbavici stigli do jedne od najubjedljivijih pobjeda ove sezone. 

Sarajevski tim je "zaledio" Kakanj na -48. Konačan rezultat glasio je 117:69.

Domaćini su već u prvoj dionici postigli 38 poena i već tada je bilo jasno u kojem smjeru ide ide meč.

Sparse su do pobjede vodili Vojin Ilić i Orelik Gediminas sa po 22 poena, dok je Amar Gegić dodao 16. Kod gostiju najefikasniji je bio Miloš Pejović s 21 poenom.

U drugom susretu Čapljina je pobijedila Zrinjski 82:77, domaće je do pobjede vodio Matija Milin sa 19 poena. Isto toliko je za goste postigao Mateo Zovko.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uzbudljivo je bilo na duelu Borca i Širokog Brijega, a domaći su uspjeli pobijediti 88:81. Banjalučani su imali u jednom trenutku +24, gosti su se uspjeli vratiti, ali je bilo kasno pa nisu izbjegli poraz.

Tanasković je predvodio Borac sa double-double učinkom od 26 poena i 15 skokova. Kod Širokobriježana se sa 21 poenom izdvojio Davis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi