Duško Vujošević se vraća u regionalnu košarku

Novi angažman

Duško Vujošević se vraća u regionalnu košarku

H. Zilić

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević, vraća se košarci.

Legendarni trener će od naredne sezone biti u ABA ligi.

Naime, Vujošević je postavljen za stručnog konsultanta u ekipi Studentskog Centra iz Podgorice.

"Želimo da napravimo najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača, a Duško Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju.

Vujošević je sinonim za uspjeh, izjavio je Đuro Ostojić, sportski direktor SC Derbyja.

Popularni Dule ne može bez košarke.

"Odlučio sam da dam doprinos radu SC Derby, kao stručni konsultant. Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mlađih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mlađim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu", rekao je Vujošević.

Kao trener najveći trag je ostavio u KK Partizan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pored klubova obavljao je i selektorske pozicije, a svakako da je nama u pamćenju ostala nejgova epizoda na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vujošević je u prethodnom periodu imao zdravstvenih problema, ali sada se oporavio i vraća se svojoj najvećoj ljubavi, a to je košarka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi