Kenan Kamenjaš nastavio sa sjajnim partijama
FOTO: ABA liga/Filip Roganović

Vodio Studentski Centar do trijumfa protiv Zadra

Kenan Kamenjaš nastavio sa sjajnim partijama

H. Zilić

Odigrana su dva duela drugog kola regionalne košarkaške ABA lige, a pažnju je privukao susret u Podgorici gdje je Studentski Centar dočekao tim Zadra i domaća ekipa je na kraju slavila rezultatom 88:75.

Jedna zanimljiva i borbena utakmica u kojoj je presudila treća četvrtina koju je tim iz Podgorice dobio rezultatom 26:17.

Kod Studentskog Centra fenomenalnu partiju odigrao je bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je susret završio sa double-double učinkom od 12 poena i 12 skokova, dodao je i tri asistencije.

Poen više od Kamenjaša postigao Vuceljić, a meč je završio sa 13 poena i pet skokova.

U Redovima Zadra ponovo je birljirao Božić sa 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije, Lakić je dodao 14 poena.

Oglasi

U drugom meču Večeri FMP je u Zagrbeu u neizvjesnoj utakmici savladao Cibonu rezultatom 93:89.

Beogradski tim do trijumfa je vodio Besson sa 22 poena, dva skoka i osam asistencija, Stepanović je dodao 21 poen i četiri skoka.

Kod Cibone prvo ime bio je Stein sa 18 poena, dva skoka i pet asistencija, Buljan je ubacio 16 poena i dodao četiri skoka.

ABA liga, 2. kolo, rezultati:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Studentski Centar - Zadar 88:75 (17:18, 24:21, 26:17, 21:19)

Cibona -FMP 89:93 (20:22, 31:21, 14:27, 24:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi