Grmilo je sve u dvorani "Krešimir Ćosić": Zadar "uništio" Partizan!
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Novi poraz crno-belih u ABA ligi

Grmilo je sve u dvorani "Krešimir Ćosić": Zadar "uništio" Partizan!

H. Zilić

U 13. kolu regionalne košarkaške ABA lige, a Zadar je u sjajnoj atmosferi dvorane Krešimira Ćosića dočekao ekipu Partizana i na kraju srušio skalp favoritu i ostvario pomalo iznenađujuću pobjedu visokim rezultatom 84:68.

Duel starih rivala još iz bivše države privukao je dosta interesovanja, a mogli smo vidjeti sjajnu košarku i atmosferu kojoj mogu pozavidjeti i mnogi fudbalski stadioni.

Prvu četvrtinu dobio je Zadar sa 20:13, igrali su domaćini sjajno, a istu igru prenijeli su i na drugu četvrtinu koju su dobili rezultatom 27:21 i na odmoru su imali prednost 47:34, velikih + 13.

U trećoj četvrtini egal utakmica, igralo se koš za koš, završena je 16:16, tako da je Zadar +13 prenio u posljednju četvrtinu.

U posljednjoj četvrtini uraganski start Zadrana prave seriju 7:0 i odlaze na velikih +18, bilo je 70:50 na samom početku posljednjeg perioda.

Oglasi

Do kraja Zadar je sačuvao prednost nije dozvolio gostima bilo kakav povratak do konačnih 84:68.

Zadrane je do trijumfa predvodio dvojac Drežnjak - Božić koji su odigrali sjajan susret. Drežnjak je duel završio sa 25 poena, a Božić je ubacio 26 poena, dodao devet skokova i devet asistencija. U redovima Partizana zapažen je bio Vukčević sa 13 poena, LeDay je ubacio 11. 

Što se tiče Partizana oni su ove sezone u ABA ligi upisali već četvrti poraz i na omjeru su 9-4. Zadar je sada na pozitivnom omjeru od 7-6 i u zlatnoj sredini te na pozicijama koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 13. kolo:

Zadar - Partizan 84:68

Top Komentari

pero98
Bravo Zadrani, sjajna pobjeda i igra veceras.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi