Musa oborio rekord i odveo Real do polufinala ACB lige

Još jedan sjajan meč za bh. reprezentativca

Musa oborio rekord i odveo Real do polufinala ACB lige

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida izborili su plasman u polufinale play-off ACB lige i ostali u utrci za prvaka Španije. Ponovo je briljirao naš Džanan Musa.

Madriđani su u drugoj utakmici četvrtine finala play-offa gostovali na Kanarskim Otocima kod aktuelnog osvajača Eurocupa ekipe Gran Canarije i slavili rezultatom 89:81.

Domaćini su večeras dobro mučili Real u prvom poluvremenu.

Kraljevi su prvu četvrtinu dobili 18:21, a u drugoj je bila bolja Gran Canaria rezultatom 19:18, tako da smo na poluvremenu imali rezultat 39:37 u korist tima iz Madrida.

U trećoj četvrtini Real je ubacio u petu brzinu na krilima našeg Džanana Muse koji je u trećem periodu postigao 11 poena.

Treći period Real je dobio 19:28 i u tim trenucima otišao na velikih +11.

Oglasi

U posljednjoj četvrtini budi se Gran Canaria i serijom 10-0 stiže samo na poen zaostatka, tri minute prije kraja Real je imao prednost od 77:76.

Do kraja meča prava drama i egal, a na kraju više znanja i sreće za Real do konačnih 81:89.

U redovima Reala najefikasniji pojedinac bio je naš Džanan Musa koji je ubacio 22 poena, dodao tri soka i oborio rekord ACB lige. Musa je nakon 2015. godine i Sergia Rodrigueza postao prvi košarkaš koji je u prve dvije utakmice play-offa ACB lige ubacio 20 i više poena. U prvom meču u Madridu Gran Canariji je ubacio 22 poena.

Kod Reala vrijedan pažnje je bio i iskusni Sergio Rodriguez sa 13 poena, dva skoka i četiri asistencije, Lull je ubacio 14 poena,.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče Gran Canarie najbolji pojedinac susreta bio je Slaughter sa 17 poena, dva skoka i tri asistencije.

Real je tako uz Joventut postao drugi učesnik polufinala play-offa španske ACB lige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Aferim,sumnjao sam u njega kad je prešao u Madrid al sad se baš dokazao,samo nastavi tako
3 0
stranputica
Bravo momak!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije