Rutinski trijumf Reala, Musa odigrao skromnu partiju
FOTO: EPA

Girona bez šansi u Madridu

Rutinski trijumf Reala, Musa odigrao skromnu partiju

H. Zilić

U 21. kolu španske košarkaške ACB lige, Real Madrid je ugostio Gironu Basquet i rutinskom partijom stigao do novog trijumfa konačnim rezultatom 92:79.

Real je dobro otvorio meč. U prvoj četvrtini su bili raspucani, imali su dobre serije, a sve navedeno je rezultiralo da prvu četvrtinu dobiju rezultatom 28:18.

Girona se nije predavala, nije ih puno omela prva četvrtina pa su veoma snažan otpor pružili u drugom periodu. Čak su na momente bili bolji od Reala i spustili prednost Kraljeva, tako da je na poluvremenu rezultat glasio 48:44 za domaćine.

U trećem periodu nove serije Reala, uspjeli su da se odvoje, igrali su još bolju odrbanu, tako da su sa docfirenom razlikom uspjeli da uđu u posljednju četvrtinu.

Četvrta četvrtina donosi ponovo bolji start Reala, a sredinom četvrtine Real odlazi na najvećih +14, bilo je na semaforu 83:69 i tada je bilo sve jasno oko pobjednika.

Do kraja utakmice Madriđani su rutinski sačuvali prednost do konačnih i pomenutih 92:79.

Oglasi

U redovima Reala sjajan je bio Poirier sa double-double učinkom od 19 poenai deset skokova, Campazzo je ubacio 17 poena uz osam asistencija. Poirier je bio i MVP utakmice.

Naš Džanan Musa je u ovoj utakmici na parketu proveo 18 minuta i za taj period ubacio je sedam poena i dodao dva skoka.

Kod Girone prvo ime bio je Iroegbu sa 16 poena i dva skoka, Pons je ubacio 12 poena i dodao četiri skoka.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Španija, ACB liga:

Real Madrid - Basquet Girona 92:79 (28:18, 20:26, 20:14, 18:13, 24:21)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti