Beograd i Srbija na nogama: Džanan Musa na stolu ima nevjerovatnu ponudu KK Partizan!
Španci tvrde da je Partizan ozbiljno zagrizao za bh. košarkaša (Foto: Cordon Press)

Ogroman novac je u igri

Beograd i Srbija na nogama: Džanan Musa na stolu ima nevjerovatnu ponudu KK Partizan!

Midhat Šljivak

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa na stolu ima ogromnu ponudu KK Partizan, navode španski mediji.

Prema informacijama koje dolaze iz Španije, zvijezda Real Madrida i reprezentacije Bosne i Hercegovine Džanan Musa ima zaista ogromnu ponudu beogradskog Partizana.

Navodno, crno-bijeli su 24-godišnjem košarkašu spremni ponuditi trogodišnji ugovor vrijedan šest miliona eura neto, odnosno dva miliona eura po sezoni.

Ta cifra je mnogo veća od one koju mu nudi Real za novi ugovor. Kraljevi navodno za sada 'škrtare' i ponuda za produžetak saradnje je 1.3 miliona eura neto po sezoni. Musa trenutno ima ugovor od milion eura.

Jasno je da Real želi zadržati bh. košarkaša. Ipak, ponuda će očigledno morati biti mnogo 'deblja' od ove koju mu sad nude jer će druge ekipe jedva dočekati da ga zgrabe.

Ovu informaciju svakako treba uzeti s rezervom. Poznato je da Musa voli igrati pred beogradskom publikom i poštuje KK Partizan, ali dešavanja iz prošle sezone, kada je brutalno izvrijeđan na utakmici Eurolige i opšta tuča s igračima beogradskog tima nešto su što se ne zaboravlja lako.

Oglasi

Podsjetimo, Džanan Musa je član Reala postao u ljeto 2022. godine. Stigao je kao MVP španskog prvenstva iz ekipe Breogana, a ranije je nastupao za Cedevitu, Brooklyn Netse i Anadolu Efes.

S Efesom i Real Madridom je osvojio Euroligu, a tu su još mnogobrojni trofeji na individualnom nivou.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bh. košarkaš ove sezone u Euroligi igra zaista odlično. Na prosjeku je od 13.6 poena, 2.6 skokova i 2.5 asistencija po meču. U ACB ligi mu je statistika gotovo precrtana i ima 14 poena po meču, 2.6 skokova i 1.8 asistencija.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Nedo bog
0 2
jassony
Gdje ce zamascenih krmojeda, pa nije budala
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi