Navijači Partizana više nikada neće aplauzom pozdraviti Hezonju zbog videa koji se pojavio

Svi su čuli šta je rekao hrvatski košarkaš

Navijači Partizana više nikada neće aplauzom pozdraviti Hezonju zbog videa koji se pojavio

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida u nedjelju su osvojili titulu prvaka Evrope nakon što su u finalu Eurolige pobijedili grčki Olympiakos sa 79:78. U centru pažnje javnosti našao se hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji je kod navijača Partizana imao poseban status, ali nakon videa koji se pojavio na Twitteru jasno je da to više neće biti slučaj.

Real Madrid i Partizan igrali su u četvrtfinalu Eurolige, a kraljevski klub je nakon velikog preokreta uspio da pobijedi sa 3:2 u seriji plasira se na Final Four.

Beogradski klub vodio je sa 2:0 nakon dvije pobjede u Madridu, no sve je promijenila tuča koja se desila u finišu druge utakmice zbog koje su na kraju suspendovani ponajbolji igrači Partizana što je preokrenulo seriju u korist Reala.

Poznato je da je sve počelo koškanjem Sergija Llulla i Kevina Puntera, no šok je uslijedio kada je Guerschon Yabusele hrvačkim zahvatom na sramotan način oborio na parket Dantea Exuma zbog čega je dobio pet mečeva suspenzije.

U toj tuči suspendovani su još Gabriel Deck, kao i Punter i Mathias Lessort zbog udaranja Džanana Muse. Upravo je Musa bio taj koji je dobio gnusne uvrede s tribina dvorane Arena u Beogradu, dok je Hezonja jedini ispraćen aplauzima.

Oglasi

Hezonja kod navijača Partizana ima poseban status, a iako su mu zamjerili što je i on koliko-toliko učestvovao u tuči na kraju nije dočekan na tako užasan i sramotan način kao bh. reprezentativac. No, i status Hezonje sada se drastično mijenja što se tiče navijača Partizana.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video sa slavlja košarkaša Real Madrida nakon što su u finalu Eurolige pobijedili Olympiakos.

Na parketu se pojavio i Yabusele koji od te tuče nije igrao, a Hezonja je bio među prvima koji mu je prišao, te su svi jasno čuli šta je rekao francuskom košarkašu.

"Promijenio si je*enu seriju za nas brate. Sve je ovo zbog tebe", rekao je Hezonja i zagrlio Yabuselea, a zbog ovog videa navijači Partizana su promijenili ploču i poručili Hrvatu da ih je i on iznevjerio.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Hezonju sada popularni Grobari nazivaju izdajnikom i ovu izjavu su mu itekako zamjerili, te smatraju da je nakon svega on njima zabio nož u leđa i da je to neoprostivo.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1574859714
Ma joj eto pljunut ce sairaca s kojim je 95% utakmica odigrao do finala.
0 0
HamzaVojvoda
Kad se *****as mora kurcit na 100 sekundi od dva nula da se nije kurcio i sve mirno doslo u Bg na 2 0 proso bi partizan na final 4 i smijem reci i osvojio bi final 4
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi