Aco Petrović mora biti razočaran, Česi razbili njegov Brazil

Svjetsko prvenstvo u Kini

Aco Petrović mora biti razočaran, Česi razbili njegov Brazil

Nakon što su savladali Novi Zeland, Grčku i Crnu Goru, Brazilci su danas upisali prvi poraz na Mundobasketu u Kini i to u prvom meču druge faze takmičenja.

Brazilci nisu mogli pronaći svoju igru, može se reći i da su razočarali, a sjajni Česi su ih razbili i na kraju slavili sa 71:93.

Ipak, u Grupi K se još ne zna ko će u četvrtfinale, a puno jasnije će sve biti nakon što snage odmjere SAD i Grčka.

Početak meča nije nagovještavao težak poraz Petrovićevih izabranika iako se vidjelo da su Česi puno raspoloženiji.

Češka je sa 20:16 dobila prvu četvrtinu, da bi se na veliki odmor otišlo vodstvom ove selekcije od 45:32.

U drugom poluvremenu su se Brazilci raspali, a Česi nastavili u odličnom ritmu. Imala je Češka u zadnjoj dionici i +29 i na kraju je slavila sigurnu pobjedu.

Reprezentaciju Češke je do trijumfa vodio sjajni Tomaš Satoransky sa 20 poena, dok je Balvin upisao double-double sa 15 poena i 11 skokova. Kod Brazila je najefikasniji bio Vitor Benite sa 12 poena.

SP druga faza, Grupa K:

Češka - Brazil 93:71 (20:16, 25:16, 20:14, 28:25)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Češka: Auda 14, Vyoral, Pumprla 5, Hruban 8, Satoransky 20, Schlib 6, Balvin 15, Sirina 2, Peterka 5, Bohačik 12, Palyza, Kriz 6.

Brazil: Mateus 2, Luz 6, Felicio 8, Benite 12, Hertas 11, Farcia 7, Varejao 2, Sousa 7, Barbosa 11, Louzada, Cabocio 5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi