Aco Petrović o Šariću: Znam šta se dogodilo, neka on ispriča

Aco Petrović o Šariću: Znam šta se dogodilo, neka on ispriča

E. Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u osmini finala Eurobasketa ispala od Rusije.

Aco Petrović je vodio Hrvatsku na Eurobasketu, a njegov tim nije opravdao očekivanja. A puno se očekivalo od igrača kakvi su Bogdanović, Šarić... Upravo oko Darija Šarića, mlade NBA zvijezde, vodi se dosta polemike i razne su teorije.

Šarić nije odigrao turnir na visini zadatka, a Aco kaže da je odjednom nešto postalo čudno.

- U Cluju je izgledalo da je sve u redu, nije bilo nikakvih problema. Negdje u ta tri slobodna dana, prilikom prelaska u Istanbul, pregorio nam je čip. I još jedan detalj - tačno znam koji je dan na pripremama bitno uticao na tu utakmicu, na te Ruse, koji nas je dan poremetio. Do 14.08. sve je bilo idilično, nakon tog dana Dario je digao branu u odnosu na ostale igrače, pa i na mene. Do tada je bio lider reprezentacije u svakom pogledu, ne samo na terenu. Znam što se dogodilo, ali ne želim o tome pričati. Neka Dario kaže", kazao je Petrović za germanijak.hr.

Petrović je danas selektor Brazila, a ranije je vodio Bosnu i Hercegovinu na Eurobasketu 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi