Aco Petrović rasplamsao maštu Grobara: "Da sam trener Partizana, doveo bih njih trojicu"

To bi bio vrhunski tim

Aco Petrović rasplamsao maštu Grobara: "Da sam trener Partizana, doveo bih njih trojicu"

Edmir Škorić

Bivši selektor Bosne i Hercegovine, hrvatski stručnjak Aco Petrović, gostovao je u podcastu ABA lige kod Edina Avdića i otkrio, između ostalog, koja tri košarkaša bi doveo da sjedi na klupi beogradskog Partizana.

Partizan nastupa u Euroligi i ABA ligi i pokušava imati što kvalitetniji roster, a Petrović vjeruje da bi trojica bila prava pojačanja za Beograđane.

"Sada je vrijeme da neko u tim klubovima razmišlja šta i kako dalje, bez obzira šta će se dešavati. Recimo, da sam na mjestu Partizana, ovog trenutka bih 'zatvorio' trojicu igrača. Vanju Marinkovića, Vladimira Lučića i Marija Hezonju", poručio je Petrović.

Vanja Marinković je već igrao u Partizanu od 2013. do 2019. godine, dok je Lučić bio kapiten tima od 2008. do 2013. godine.

Lučić je nakon Partizana igrao za Valenciju, a sada je jedan od ključnih igrača njemačkog prvaka Bayerna, dok je drugi srpski reprezentativac Vanja Marinković takođe bio u Valenciji, a od 2021. je u Baskoniji.

Što se Marija Hezonje tiče, tu se sve zna. On je trenutno fantastičan u Real Madridu, ali se često povezivao sa Partizanom i vjerovatno će se prije ili kasnije dogoditi da Hrvat pređe u redove crno-bijelih.

Kao navijač Partizana, svakako želi da zaigra pred Grobarima, no pitanje je da li je u ovom trenutku to realno, a nema nikakve sumnje da bi bio veliko pojačanje za Beograđane.

Hezonja je svoje kvalitete pokazao i večeras u dresu Hrvatske, pošto je predvodio svoju selekciju sa 20 poena i 10 skokova u pobjedi nad Kiprom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi