Hrvati deklasirali Kipar, Prkačin i Hezonja sve oduševili svojim nastupima
Foto: FIBA

Rival BiH na putu Eurobasket

Hrvati deklasirali Kipar, Prkačin i Hezonja sve oduševili svojim nastupima

Edmir Škorić

U drugom meču drugog kola kvalifikacija za Eurobasket u grupi E Hrvatska je razbila Kipar sa

Kipar je nedavno kao domaćin doživio težak poraz od BiH (66:99), ali su ostavili nešto bolji dojam na gostovanju kod Hrvatske, pa su uspjeli izgubiti s manje od 30 razlike.

Kiprani su autsajderi, ali kao domaćini će imati rezervisano mjesto na Eurobasketu, dok će BiH i Hrvatska vjerovatno u novembru igrati direktne okršaje za plasman na turnir uz Francusku, koja nema je nakon Hrvatske pobijedila i BiH.

Košarkaši Hrvatske ozbiljno su shvatili nemoćnog rivala, pa poveli sa 12:0 i već tad se dalo nagovijestiti šta Kiprane čeka na ovom gostovanu.

Do kraja prve dionice bilo je 22:8, a u drugoj četvrtini Hrvatska odlazi na +27. Dominacija naših susjeda i u drugom dijelu, imali su i +31, na kraju ipak +29 u konačnom rezultatu (92:63).

Roko Prkačin je ubacio 24 poena uz 10 skokova u trijumfu Hrvatske, dok je Mario Hezonja imao učinak od 20 poena i 10 skokova, a dvocifreni su još bili Drežnjak sa 11 i Vraneš sa 10 poena. Kod gostiju Simitzis je ubacio 17, a Willis 16 poena, dok je Stylianou ubacio 15.

U ponedjeljak navečer odigran je i meč grupe F između Nizozemske i Grčke, a favorizovani gosti su jedva došli do pobjede (74:72).

Bio im je to drugi trijumf, a do njega ih je vodio Toliopoulos sa 24 poena, dok je Moraitis ubacio 14.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
deklasirat ce i ove nase hadalje i kaucose koi imaju kilavu ticurinu za kapitena malog uplasitog vrabca
0 3
user1705350700
Nisu oni nista bolji od nas.Do te utakmica dovesti playmekera i bice to dobro.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti