Nasmijani Adis Bećiragić odgovorio na provokaciju selektora Njemačke: "Neka je on živ i zdrav"

Pred drugi meč na Eurobasketu

Nasmijani Adis Bećiragić odgovorio na provokaciju selektora Njemačke: "Neka je on živ i zdrav"

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Kelnu igra drugi meč na Evropskom prvenstvu.

Protivnik naše selekcije je domaćin Njemačka. Bit će to mnogo veći izazov za naše košarkaše od Mađarske, ali bh. tim je spreman za ovaj izazov.

Selektor Adis Bećiragić je s momcima danas radio na određenim poboljšanjima u igri. Svi su zdravi i spremni.

"Spremni smo, ali to ćemo sutra da vidimo. Očekuje nas jaka ekipa, plus sa svim prednostima domaćina. Organizator uvijek ima određene prednosti, ali mi se nadamo da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Igrači su zdravi i spremni".

Jusuf Nurkić će ponovo biti glavna napadačka uzdanica bh. tima. Nijemcima bi mogao napraviti dosta problema.

"Imamo određene sisteme kada Jusuf dobije loptu i gdje trebamo da stojimo. Na utakmici protiv Mađarske bilo je situacija da su igrači stajali na pogrešnim mjestima. Pokušali smo to danas malo da ispravimo. Nema se tu puno šta mijenjati, samo je pitanje koliko ćete moći uraditi ono što ste dosad trenirali. Svako se priprema za Jusufa Nurkića, nisu oni jedini. Svi će se pripremati za 20 minuta i 20 poena. Ne dao Bog da igra 40 minuta", rekao je kroz osmijeh selektor Bećiragić.

Oglasi

Puno pažnje izazvala je izjava selektora Njemačke Gordona Herberta na jučerašnjoj press konferenciji.

Ovaj stručnjak tvrdi da iz bh. selekcije ne zna nijednog igrača osim Džanan Muse te da nije čuo za Jusufa Nurkića.

"Nemam uopšte informacije o njima. Znam Musu iz Netsa i to je sve. Dobra su ekipa i znam da u vašoj zemlji imate veliku košarkašku tradiciju".

Selektor Bećiragić na zanimljiv način je reagovao na izjavu kolege Herberta.

"Možda je istina. Nek ne poznaje. Naučio je jutros. Sigurno je morao naučiti. I mi smo se tek jutros počeli pripremati za Njemačku. Tako to ide na Evropskim prvenstvima. Nije on još ništa loše mislio. Mislio je da ide korak po korak. To što je rekao da ne poznaje igrače može biti nedostatak znanja. Možda je i provokacija. Neka je živ i zdrav".

Utakmica Njemačka - Bosna i Hercegovina igra se sutra u 14:30 sati u Kelnu.

Top Komentari

SarajFK
Zgazite male zute pjegave arschlohe!!
10 1
StarMoVe
Koš koš hoćemo još samo trpajte momci!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi