Nezapamćen haos u Atini: Spaljena izraelska zastava, navijači se gađali ciglama
Potpuni haos na tribinama tokom meča košarkaške Lige prvaka

U meču AEK - Hapoel

Nezapamćen haos u Atini: Spaljena izraelska zastava, navijači se gađali ciglama

Midhat Šljivak

AEK je u Atini savladao Hapoel Jerusalem rezultatom 94:78 u drugom meču polufinala četvrtfinalne serije košarkaške Lige prvaka, ali ovaj duel obilježili su veliki neredni na tribinama između navijača dva tima. Grci su spalili izraelsku zastavu, podigli su zastave palestine, a zatim je uslijedio haos i opšta tuča.

Nevjerovatne scene dešavale su se tokom meča između košarkaških ekipa AEK-a i Hapoel Jerusalema, koji se danas igrao u Atini u sklopu četvrtfinalne serije košarkaške Lige prvaka.

Navijači AEK-a odlučili su isprovocirati goste koji su stigli u Atini. Zapalili su zastavu Izraela na tribinama, podigli su visoko palestinske zastave i zatim je krenuo potpuni haos.

Došlo je do žestokog sukoba. Navijači AEK-a počeli su protivničke navijače gađati vatrometom, ovi su uzvratili, pa je došlo do ozbiljnog sukoba.

Bacalo se sve i svašta s jedne na druge stranu. Jedan od izraelskih navijača je za novinara Tomera Givatija rekao šta se desilo.

Oglasi

"Čim smo ušli uperili su nam lasere u oči, zatim su bacali vatromet prema nama. Srećom pa niko nije povrijeđen. Razgovarali smo s policijom i rekli su nam da je možda bolje da ne ulazimo na tribine".

Obračun s tribina se potom prebacio i ispred dvorane. Došlo je do fizičkog obračuna i za sada nema informacija o eventualnim povredama.

Utakmica je tokom druge dionice prekidana. Navijači su upozoreni na ponašanje, no nekako je na kraju i završena bez incidenata na parketu.

Koliko je obračun bio ozbiljan govore i fotografije s tribine u kojoj jedan od navijača drži dio betona kojima su se navijači gađali.

"Ovo je cigla koju sam zaustavio rukama prije nego što mi je pogodila dijete u glavu", navodi navijač.

Utakmica je na kraju završena, a AEK je upisao pobjedu rezultatom 94:78.

Top Komentari

nakopitam
Bravo!!! Ovo podrzavam!!!
1 0
user1626167076
Braća grci!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi