BAT presudio: Atiću spor protiv AEK-a

Pripast će mu 10.000 dolara

BAT presudio: Atiću spor protiv AEK-a

Košarkaški reprezentativac BiH Edin Atić dobio je presudu protiv svog bivšeg kluba.

Atić je, naime, podnio tužbu protiv AEK-a čiji je dres nosio od 2015. do 2018. godine, a Eurohoops objavio je kako je BAT presudio u njegovu korist.

AEK će, kako je objavljeno, morati isplatiti 40.000 dolara kompaniji koga ga je zastupala u postupku, kao i Atićeve pravne troškove, koji iznose 10.000 dolara.

Osim Atića, protiv AEK-a je tužbu dobio i bivši košarkaš Trevor Mbakwe. Ovom američkom centru će Grci morati platiti 22.500 dolara, 782 dolara ide njegovom agentu, a bit će pokriveni i pravni troškovi u iznosu od 5.000 dolara.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Naš košarkaš, podsjetimo, danas igra u Srbiji za Mega Bemax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi