Ajla Selimović svoju karijeru nastavlja u Španiji
Selimovićka je odigrala dvije sjajne sezone u seniorskoj ekipi Čelika, te je zasluženo dobila poziv u A-reprezentaciju BiH, te je ostvarila i transfer u Španiju

Dojučerašnja košarkašica Čelika i reprezentativka BiH

Ajla Selimović svoju karijeru nastavlja u Španiji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Selektor Goran Lojo prije nekoliko dana uputio je pozive igračicama na koje računa tokom priprema za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji. Na spisku se nalazi i 19-godišnja Ajla Selimović, koja je prošle sezone u dresu Čelika imala sjajnu sezonu. Osim nje u reprezentaciju je pozvana i Almedina Ahmić također iz Čelika.

Da u ovom klubu imaju pravu strategiju govori i to da je Ajla Selimović danas potpisala ugovor s klubom iz Španije. Ova 19-godišnjakinja koja je prošle sezone bila jedna od najboljih igračica bh. prvenstva potpisala je ugovor s ekipom Celta Baloncesto Femenino.

Nakon Sare Heljić, Nedžle Kovačević, sada je i Ajla Selimović ostvarila iz Čelika transfer u inostranstvo i to u veoma dobar i stabilan klub. Ovaj transfer mlade košarkašice samo je potvrda da se u zeničkom ligašu radi veoma dobro, od rukovodstva kluba do trenera u omladinskom pogonu, te stručnog štaba ekipe na čelu s Armelom Mujakovićem.

U redovima Čelika ima još mnogo talenovanih košarkašica, koje bi u narednim sezonama trebale da pokažu svoje kvalitete, te da krenu putem Tavić, Bejtić, Iriškić, Mehmedić, Lokmić, Kalušić, Kovačević, Heljić, Selimović i drugih košarkašica koje su iz Čelika ostvarile inostrane transfere.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
tamo ce skakutat po spanjolskim cunama
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi