Košarkašice Čelika sezonu završile uvjerljivom pobjedom protiv Igmana
Zeničanke pobjedom okončale sezonu, gdje su sa veoma mladom ekipom postigle dobar rezultat

Liga za košarkašice, 22.kolo

Košarkašice Čelika sezonu završile uvjerljivom pobjedom protiv Igmana

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u okviru posljednjeg 22. kola regularnog dijela prvenstva u zeničkoj Areni dočekale ekipu Igmana te u slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 103:56. 

Bila je ovo prilika za trenera Armela Mujakovića da šansu za igru ukaže svim igračicama. Razlika u kvaliteti je bila evidentna u ovom meču, a već nakon prve četvrtine na semaforu je bilo 30:9 za Čelik. Nastavile su domaće košarkašice povećavati prednost i u drugoj četvrtini, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 58:26 za Čelik.

Ništa se nije promijenilo ni u trećoj četvrtini, gdje su Zeničanke nemilosrdno povećavale razliku. Na kraju trećeg perioda bilo je 82:33 za Čelik. U posljednjoj četvrtini gošće su odigrale nešto bolje, ali domaće košarkašice na kraju su ipak slavile ubjedljivu pobjedu bilo je 103:56 (30:9, 28:17, 24:7, 21:23) za ekipu Čelika.

Kada je u pitanju pobjednička ekipa, Almedina Ahmić ostvarila je učinak od 18 poena i 19 skokova, Adna Omerdić dodala je 14, a Anida Čaušević 12 poena. U redovima ekipe Igmana, Jelena Kovač postigla je 17, dok je Aleksandra Zirojević dodala 12 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Čelik je sezonu završio na petoj poziciji sa 12 pobjeda i sedam poraza, dok je ekipa Igmana sezonu okončala na posljednjoj poziciji sa dvije pobjede i 18 poraza.

Zeničanke na čelu sa trenerom Armelom Mujakovićem mogu biti zadovoljne sezonom koja je za njih završena, sa veoma mladom ekipom, gdje su većina igračica juniorke, neke čak i kadetkinje ostvarile su plasman u gornjem dijelu tabele, te im je za dlaku izmakao plasman u doigravanje. Naredne sezone očekuje se još bolji plasman ekipe Čelika, te borba za sami vrh tabele.

Top Komentari

Baco
ABd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi