Ako franšize prihvate prijedloge komesara NBA liga više nikada neće biti ista
Foto - EPA

Adam Silver uputio prijedlog

Ako franšize prihvate prijedloge komesara NBA liga više nikada neće biti ista

Midhat Šljivak

Komesar NBA lige Adam Silver uputio je na adrese svih franiša prijedlog o promjenama sistema takmičenja od sezone 2021/2022.

Promjene bi bile itekako velike i NBA liga kakvu danas gledamo sigurno više ne bi bila ista.

Najveća promjena ogledala bi se u tome da bi u novembru i decembru bio organizovan turnir u kojem bi učešće uzeli svih timovi. Igralo bi se osam utakmica unutar divizije, a pobjednici šest divizija i dvije ekipe sa pozivnicom prošli bi u četvrtfinale.

Četvrtfinale bi najbolji timovi igrali na svom parketu, a polufinale i finale bi se igrali na neutralnom terenu.

Također, velike novčane nagrade bile bi osigurane za pobjedničku ekipu. Svaki igrač i trener bi inkasirali po milion dolara, a postoji mogućnost da šampion dobije i dodatni pik na draftu.

Isto tako bilo bi dosta promjena i u regularnom dijelu sezone. Prijedlog je da se igra 78 utakmica umjeso dosadašnje 82, a ekipe od 7. do 10 mjesta u konferencijama igrale bi turnir za ulazak u play-off.

Možda i najvažnija stvar je svakako da se planira play-off format u kojem bi u velikom finalu mogli igrati timovi iz iste konferencije, odnosno ne bismo konstantno gledali najbolji tim Istoka protiv najboljeg tima Zapada.

Sigurno da je Silver poslao zanimljivu ponudu na adrese timova, a vidjet ćemo kakvi će odgovori stići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti