Budućnost je stigla: Komesar NBA lige predstavio revolucionarne dresove

U susret NBA All Star vikendu

Budućnost je stigla: Komesar NBA lige predstavio revolucionarne dresove

S. Grebović

Na tehnološkom samitu koji je kao uvertira u All Star vikend, komesar NBA lige Adam Silver otkrio je kako će izgledati dresovi budućnosti.

Pred nama je dugo očekivani All Star vikend kojeg će večeras u 3 sata iza ponoći otvoriti nadolazeće zvijezde iz SAD-a protiv onih iz Evrope.

Naime, Adam Silver je prisutnima demonstrirao kako će se na dresovima ubuduće moći promjeniti ime i broj sa samo jednim klikom. Za sada nije poznato koja je tehnologija u pitanju, ali putem aplikacije Silver je na licu mjesta promjenio dres Kembe Walkera u dres Stepha Curryja, a potom i u dres Michaela Jordana.

Ovo će suštinski biti velika prednost za navijače, koji će moći da kupe dres jednog tima i onda nose broj i ime bilo kog košarkaša iz te ekipe, što predstavlja revoluciju kada su u pitanju dresovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi