Dončić opet odličan u pobjedi Dallasa, Warriorsi rutinski

Mladi Slovenac se brzo privikao na NBA

Dončić opet odličan u pobjedi Dallasa, Warriorsi rutinski

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić pružio je još jednu odličnu partiju za Dallas, koji je rezultatom 115:109 bio bolji od Chicaga.

Dončić je na terenu proveo čak 36 minuta, a postigao je 19 poena uz šest asistencija i tri skoka. Najefikasniji u njegovom timu bio je Matthews sa 20, dok su Bullse predvodili LaVine sa 34 i Parker sa 20 poena.

Golden State Warriorsi su na svom parketu rutinski savladali Phoenix Sunse sa 123:103 uz 29 poena Stepha Curryja, koji je bio prvo ime susreta. Goste je sa 28 poena predvodio Booker.

Od ostalih utakmica, Orlando je u gostima bio bolji od Bostona sa 93:90 uz double-double sjajnog Vučevića (24p, 12sk) dok je Toronto na svom parketu porazio Charlotte sa 127:106. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kawhi Leonard sa 22 poena, dok je prvo ime Hornetsa bio Kemba Walker sa 26 poena.

Milwaukee je na svom terenu slavio protiv New York Knicksa sa 124:113 (Antetokounmpo 31p), Minnesota je također kao domaćin savladala Indianu sa 101:91, dok je Memphis u gostima bio bolji od Utaha sa 92:84.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi