Tek došao, a već se igra: Dončić jednim potezom napravio budalama dvojicu protivnika
Šta li će tek Luka raditi za koju godinu, kada već sada Amerikancima 'prodaje' ovakve fore?

Kao nekada Larry Bird

Tek došao, a već se igra: Dončić jednim potezom napravio budalama dvojicu protivnika

Slovenački košarkaš Luka Dončić ne prestaje da oduševljava u NBA ligi, u koju je stigao nakon što je u Evropi osvojio sve što je mogao osvojiti.

Dončić je sinoć odigrao treću utakmicu za svoj Dallas i opet je bio sjajan. Na terenu je proveo 36 minuta, a postigao je 19 poena uz šest asistencija i tri skoka te pomogao svom timu da ostvari pobjedu protiv Chicaga rezultatom 115:109.

Ipak, Dončićeva partija pamtit će se najviše po potezu iz prve četvrtine, kada je odbrani Bullsa 'prodao' potez po kojem je nekada bio prepoznatljiv čuveni Larry Bird.

Dončić je doslovno sakrio loptu od Holidayja i Lopeza, koji su u ovoj situaciji ispali pomalo smiješni, te potom je proslijedio do Jordana koji ju je bez problema položio u koš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi