Ako želiš poštovanje, onda moraš da ga zaradiš: Potez Batuma nakon meča je priča za sebe

Tješio je Dončića

Ako želiš poštovanje, onda moraš da ga zaradiš: Potez Batuma nakon meča je priča za sebe

E. Škorić

Nicolas Batum je heroj Francuske nakon što je u zadnjim sekundama blokirao šut Klemena Prepelića za pobjedu Slovenije.

Znate li šta je Batum napravio nakon što je blokadom zaustavio Sloveniju? Oduševiit ćete se

Slovenci su na 89:90 imali zadnji napad, predvodio ga je Luka Dončić, koji dodaje loptu do Prepelića, ovaj se sjurio prema košu, a onda je naišao na Batumovu "rampu".

To je bilo to, Slovenija je ispala, ostaje joj utjeha i borba za broncu, a Francuze još jedno veliko finale i borba sa Sjedinjenim Američkim Držvama koje su već porazili u grupnoj fazi.

Batum je ubaico svega tri poena, no njegova blokada vrijedi sada više nego svi poeni ostalih saigrača zajedno. Francuzi ga slave, a on je nakon meča pokazao da je veliki čovjek i pravi sportista.

Uvidio je uplakanog Luku Dončića, pa mu prišao kako bi ga utješio. Ipak, sve je ovo samo sport, danas dobiješ, sutra izgubiš...

Top Komentari

Zmiugaloma
Velicina.
3 0
user1583752673
Svaka cast!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi