Luka Dončić i društvo su merak za oči: Slovenija "pregazila" Njemačku

Ubjedljiv trijumf

Luka Dončić i društvo su merak za oči: Slovenija "pregazila" Njemačku

A. Čaušević

Slovenija je u polufinalu Olimpijskih igara nakon ubjedljivog trijumfa protiv Njemačke rezultatom 94:70.

Luka Dončić i društvo su pravo oduševeljnje na olimpijskom turniru i zaista ih je prelijepo gledati kako prije svega djeluju kao tim. Njihovu snagu je u četvrtfinalu osjetila Njemačka.

Slovenci su već u prvoj dionici imali dvocifrenu prednost (25:14), naredna dvije dionice su bile izjednačene, da bi još uvijek aktuelni prvak Evrope odigrao sjajnih posljednjih deset minuta (28:16) i otišao u polufinale.

Dončić je opet bio sjajan, a nedostajla su mu dva skoka do triple-double učinska. Postigao je 20 poena, imao osam skokova i 11 asistencija. Imao je i podršku u odličnom Zoranu Dragiću koji je meč završio sa 27 poena. 

Nijemci su imali samo dvojicu košarkaša s dvocifrenim učinkom, Lo je postigao 11, a Giffey je dodao poen manje.

Slovenija će u polufinalu igrati protiv pobjednika duela Italija - Francuska. 

Top Komentari

user1597698961
Ubise slovenci,uzivanje ih gledati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi