Aldin Muflizović: U naponu smo forme, nemamo namjeru lako prepustiti bodove Zrinjskom
Muflizovićev KK Kakanj u dobroj je formi i zasada su na petom mjestu ljestvice košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine.

Kapetan KK Kakanj uoči gostovanja kod prvaka

Aldin Muflizović: U naponu smo forme, nemamo namjeru lako prepustiti bodove Zrinjskom

Iza košarkaša KK Kakanj gostovanje je u Mejdanu protiv Gradine koje su uspješno apsolvirali i već se okreću novoj utakmici koja će ipak biti znatno teža nego posljednja.

U 16.kolu košarkaši Kaknja gostovat će kod HKK Zrinjski, aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Težine gostovanja u Mostaru svjestan je i kapetan Kakanjaca Aldin Muflizović koji za SportSport.ba kaže kako se on i njegov tim neće unaprijed predati favoriziranim Mostarcima. 

"HKK Zrinjski je prvak države i ekipa koja je napadački najtaleniranijau ligi" - govori Muflizović i nadovezuje se: - "obzirom da su izgubili šanse za play off u ABA2 ligi njihov fokus je na domaće prvenstvo što pokazuje i njihova pozicija na tabeli. Traže svaku pobjedu zbog bodova koji se prenose u Ligi za prvaka. Sigurno da su favoriti i da će biti teško gostovanje. Mi smo ekipa koja je u usponu forme. To pokazuje pobjeda protiv Gradine u posljednjem kolu i daje nam dodatni vjetar za finiš prvenstva. Uspjeli smo da saniramo povrede u ekipi i napokon nastupamo u kompletnom sastavu što  nam daje veću stabilnost i samopouzdanje. Očekujem da damo svoj maksimum i da tražimo svoje šansu i da pokušamo iznenaditi. Oni su u skraćenom rosteru jer imaju dosta problema s povredama. Sigurno je da nećemo bez borbe prepustiti bodove. Vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo puno toga, te se nadam se da možemo iznenaditi favoriziranog domaćina". - poručio je pouzdani kapetan KK Kakanj Aldin Muflizović za SportSport.ba.

Utakmica između HKK Zrinjski i KK Kakanj igra se u subotu u 18h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi