HKK Zrinjski rutinski protiv Bosne Royal
Košarkaši Bosne Royal odigrali su solidnu partiju u Mostaru dovoljnu samo za častan poraz od prvaka.

Nova pobjeda aktualnog prvaka

HKK Zrinjski rutinski protiv Bosne Royal

Košarkaši HKK Zrinjskog večeras su u svojoj dvorani bez većih problema savladali KK Bosnu Royal rezultatom 101:83 i ostao na prvom mjestu ljestvice bosanskohercegovačke Premijer košarkaške lige.

Od početka se znalo u kojem smjeru će ići ova utakmica no treba spomenuti da je mlada ekipa Bosne odigrala odličnu prvu četvrtinu u kojoj su na momente vodili i sa 7 razlike i na kraju je dobili s 21:20. 

Bilo je pitanje vremena kada će se HKK Zrinjski odlijepiti tim prije jer je trener gostiju Denis Bajramović košarkaše iz petorke jako dugo držao na terenu pa su se njegovi igrači i umorili dok je Zrinjski konačno imao prigodu malo odmoriti najvažnije košarkaše a svi mladi momci u redovima domaćina sjajno su iskoristili svoje minute pa je tako i prve seniorske poene upisao i mladi Karlo Zelenika, stažom još uvijek kadet, dečko pred kojim stoji lijepa budućnost. Svooje minute krasno su iskoristili i Omar Pajić i Josip Golemac dok se mostarskoj publici predstavio i Matej Perković i također upisao poene.

22 koša Todorovića i 17 Miličevića su osim ovog lijepog nastupa mladih košarkaša Zrinjskog vrijedni spomena u ovoj utakmici što se tiče domaćina. Jako lijepu partiju odigrao je mladi Arijan Došen u dresu Bosne s nekoliko divnih poteza i koji je utakmicu završio s 22 poena. Isto kao i centar Dragan Šekelja koji se predstavio u lijepom svjetlu mostarskoj publici.

Košarkaška Premijer Liga 15. kolo, dvorana Bijeli Brijeg, gledatelja 200, HKK Zrinjski - KK Bosna Royal 101:83 (49:40)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 11, Lužaić 12, Zelenika 4, Pajić 7, Sokolović 8, Golemac 8, Todorović 22, Miličević 17, Ljujić 2, Perković 4, Ramljak 4

KK Bosna Royal: Aladin, Došen 22, Durak 10, Barukčija 10, Nikšić 3, Ovčina 6, Kosovac, Pilavdžić 10, Murtić, Berberović, Šekelja 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi