Aleksa Gatarić u Cedeviti
Šesnaestogodišnji Aleksa Gatarić je na minulom EP divizije B bio naš najbolji košarkaš s prosjekom od 12 poena te po pet skokova i asistencija.

Najbolji košarkaš kadetske reprezentacije u hrvatskom prvaku

Aleksa Gatarić u Cedeviti

Još jedan mladi košarkaš iz naše države priključio se omladinskom pogonu hrvatskog šampiona KK Cedevite Zagreb. Ovaj put Zagrepčani su potpisali najboljeg košarkaša naše kadetske reprezentacije 16-godišnjeg Aleksu Gatarića.

Na proteklom prvenstvu kadeta B divizije u Sarajevu na kojem je naša selekcija izborila povratak u A diviziju Gatarić je za 28 minuta na parketu u prosjeku bilježio 12 poena i po pet skokova i asistencija i bio naš najbolji košarkaš na tom prvenstvu.

Marino Baždarić šef omladinskog pogona KK Cedevita izjavio je:

"Aleksi Gatariću želimo dobrodošlicu u KK Cedevitu. Igra na pozicijama 1 i 2, odličnog pregleda igre, razumijevanja igre i takozvanne igračke inteligencije. Dobar dodavač još boljih tjelesnih predispozicija koji će kod nas igrati A2 ligu, juniorsko PH i prema potrebi kadetsko prvenstvo. Igrat će kod nas kao stranac, ali istekom juniorskog staža (3 godine) dobit će i igračko državljansvo, slično kao Džanan Musa"

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ovaj momak, rođen 19.04.2002.god. dosad je igrao u KK Rookie iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti