Cedevita slavila protiv berlinske Albe

Teškom mukom Zagrepčani zabilježili prvu pobjedu

Cedevita slavila protiv berlinske Albe

Košarkaši zagrebačke Cedevite slavili su večeras prvu pobjedu u Eurocupu. U utakmici 2. kola "Vitamini" su teško, ali zasluženo slavili protiv berlinske Albe rezultatom 75:73. Tako je učenik Sito Alonso na klupi Zagrepčana nadmašio učitelja Aita Garciju Renensensa, trenera njemačkog tima. 

Od samog početka vidjelo se da će utakmica biti tvrda i da će jedna lopta odlučivati o pobjedniku. Cedevita je u zadnju četvrtinu ušla sa šest koševa viška no na kraju su i gosti imali svoju prigodu da slave u utakmici.

Bolja koncentracija Alonsovih košarkaša u završnici te mirnija ruka s crte slobodnih bacanja ostavile su bodove u Zagrebu, bodove koji su nasušno trebali Cedeviti koja ni u Eurocupu ni u ABA ligi nije startala po planu. 

Najbolji u redovima pobjednika bili su Vitor Benite sa 17 i Justin Cobbs sa 15 koševa. Krušlin i Lima ubacili su svaki po 11 poena, a naš sada već bivši reprezentativac Stipanović zabio je 9 koševa. Giedraitis sa 14, te Siva i Hermannsson svaki s po 11 koševa najbolji kod Albe.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Cedevita: Cobbs 15, Krušlin 11, Benite 17, Magette, Žganec, Stipanović 9, Lima 11, Cook 7, Ramljak 2, Bell, Aguilar 3

Alba Berlin: Siva 11, Giffey 8, Schneider 9, Chapman 2, Hermannsonn 11, Nikić 2, Wagner 4, Ogbe 3, Giedraitis 14, Sikma 6, Peno 3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi