Bosna nezadovoljna suđenjem, bez izjava nakon utakmice
Nezadovoljstvo zbog suđenja nije razlog da se loše ophodi prema medijima.

Damjanović u centru pažnje

Bosna nezadovoljna suđenjem, bez izjava nakon utakmice

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon poraza od OKK Sloboda u Tuzli, niko iz KK Bosna nije stao pred kamere medija. Nezadovoljan suđenjem, kumovao je tome Aleksandar Damjanović, trener Bosne, koji se u određenim momentima i vrlo bahato ponio prema novinarima.

U okviru drugog kola košaraške Lige 6 u Tuzli su se sastali OKK Sloboda i KK Bosna. Domaći tim slavio je trijumf 88:79.

Tokom većeg dijela susreta Sloboda je održavala vodstvo, Bosna se primakla u zadnjoj četvrtini i uspjela da povede jedan poen razlike, ali su tada košaraši Slobode dali gas i stigli do sigurnog trijumfa.

Nakon utakmice su novinari na licu mjesta nastojali da dobiju izjave iz redova KK Bosna, no ostali su uskraćeni za to.

Trener Bosne, Aleksandar Damjanović, odbio je da da izjavu, te je to zabranio i ostalima iz svoje ekipe. Razlog tome je nezadovoljstvo zbog suđenja.

Nezvanično je novinarima kazao da uzmu izjave od sudija aludirajući na suđenje koje je prema njegovom skromnom mišljenju bilo na štetu njegove ekipe.

Oglasi

Bojić i Žunić ne kriju zadovoljstvo nakon trijumfa

Andrija Bojić je s 20 poena vodio Slobodu do pobjede, a imao je i tri skoka. Slijedio ga je Eke s 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

Upravo je Andrija Bojić stao pred kamere nakon utakmice i podijelio svoje impresije:

"Šta reći, impresioniran sam. Čuo sam da je veliki rivalitet godinama nazad. Velika pobjeda za klub. Dobili smo Široki i samo trebamo da ovako nastavimo dalje. Krenuli smo pravim putem, nismo stigli na pola puta, ali idemo u odličnom pravcu. Moramo sve kući da pobijedimo. Publika je šesti igrač, fenomenalni su, mada se to zna 50 godina unazad.

Adnan Žunić, trener OKK Sloboda, također je dao izjavu. Ni on ne krije zadovoljstvo nakon velike pobjede.

"Definitivno smo pokazali karakter. Imali smo problema u trećem periodu u organizaciji napada. 24 izgubljene lopte, što je mnogo na ovom nivou. Ono što je najbitnije, da iskontrolišemo tri stvari, to je da bude kontrola skoka na našoj strani, da imamo više trčanja prema naprijed i više drugih šansi."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Iskoristit ćemo pauzu da popravimo neke segmente, napadačke neke stvari. Malo da se i mi oporavimo, ovi igrači koji su imali dosta minuta, ali i da ostanemo u fokusu i pripremimo se za utakmicu protiv Igokee."

Treće kolo donosi Slobodi gostovanje kod Igokee, dok je odgođen susret Bosne i Širokog Brijega.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ko gubi ima pravo da se ljuti. Nisi doso pi3do pevalo se u Tuzli i cekala se gnjida da dodje na setanje zuba @AlphaStrong . Obicna pi3da
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti