Bosna odolijevala do kraja, ali Sloboda slavi veliku pobjedu u Ligi 6!

Košarkaško prvenstvo BiH

Bosna odolijevala do kraja, ali Sloboda slavi veliku pobjedu u Ligi 6!

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

OKK Sloboda slavio je pobjedu protiv KK Bosna u drugom kolu Lige 6. Konačan rezultat bio je 88:79. 

Utakmica je otvorena trojkom Asima Gutića. Bosna s dvije dvojke pravi preokret, a onda Gutić pogađa novu trojku.

Odvojila se Sloboda do kraja prve četvrtine i nakon prvih 10 minuta je imala prednost 25:16.

Tuzlanski tim održavao je prednost i u drugoj četvrtini. Na odmor se otišlo pri vodstvu Slobode 44:35. Solidnih devet razlike, reklo bi se.

Prilazila je Bosna i na četiri razlike Slobodi u trećoj dionici, ali Sloboda i dalje drži vodstvo, 64:57.

Tri i po minute do kraja Jure Zubac pogađa trojku i Bosna dolazi u prednost od 71:72, no na drugoj strani trojkom uzvraća Lelić.

Oglasi

Dontay je donio izjednačenje Bosni, ali onda je ponovo Sloboda preuzela stvari u svoje ruke, te do kraja se opet odlijepila i slavila vrijednu pobjedu.

Bojić je s 20 poena vodio Slobodu do pobjede, a imao je i tri skoka. Slijedio ga je Eke s 18 poena, pet skokova i tri asistencije.

Kod Bosne se istakao Pašalić. Bh. košarkaš je imao 14 poena, jedan skok i pet asistencija.

Široki Brijeg je slavio protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada 104:86, dok je odgođena utakmica Igokee i Borca.

Treće kolo donosi Slobodi gostovanje kod Igokee, dok je odgođen susret Bosne i Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga 6, 2. kolo:

OKK Sloboda - KK Bosna (25:16, 19:19, 20:22, 24:22) 

Top Komentari

Ibrahimbeg
Ovdje nešto ne štima, nije ovo kk Bosna kakav bi trebao biti.Nema podmlatka igrača. Nema igrača koji vole više klub od para.Sve su tu igrači samo da rade kao u fabrici.Nije to isto Bosna treba da se i voli i da se svim srcem igra za klub Bosna. Hvala Damjanoviću nije on trener za Bosne.Pola igrača je zalutalo u Bosnu.Valja to plaćati.Nema Bosna igrače koji mogu preokrenuti rezultat i držati ga do kraja. Navijsč sam Bosne, ali ovakvi igrači Bosni ne trebaju.Pandža je uprljao u početku, dobri igrači su tako reći otjerani.Sada neka Sloboda ide pametno, mogu oni i prvenstvo uzeti.Bosna je eto kup dobila a ostalo ništa ne vrijedi.Velike se pare daju igračima, a ovo nije ta igra koja se traži.Haman smrdi u upravi Bosna nije klub kakav bi željeli.Dodik u tamo nekoj provinciji Laktašima izgradio klub od Bošnjačkih para. Bosna treba da tare u košarci Evropu osvojili.Ovo je bruka od Borca u Sarajvu izgubiti.Nisu se pravo pojačali nemaju igrača poput jednog Mirze, Varajića Markovića i ostalih legendi. Neko mora za ovo da odgovara.
0 1
HamzaVojvoda
Super pobeda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi