Alex Tyus pojačao Galatasaray
Foto: EPA

Snažni centar vratio se u Galatu

Alex Tyus pojačao Galatasaray

Pouzdani i snažni američki košarkaš Alex Tyus pojačao je redove turskog Galatasaraya. 

Ustvari, kada je riječ o Tyusu i Galatasarayu onda je bolje reći da se Amerikanac opet vratio u Istanbul budući da je nosio dres ovog kluba u sezoni 2016-2017.

Radi se o košarkašu iznimnih fizikalija i sposobnom pokrivati sve centarske pozicije i kao takav će sjajno doći Galati koji ima problema upravo na tim pozicijama u timu. Ovaj košarkaš je dugo nastupao u Izraelu za dva Maccabija. Onaj iz Ashdoda ga je prvi doveo u europsku košarku a onaj telavivski potpuno afirmirao u košarkaškom svijetu. Za 'ponos Izraela igrao je također u dva navrata, od 2013-2015, te 2017-2019.

Rođen je 1988 godine, a proteklu sezonu proveo je u Unicsu iz Kazana, dok uz američko ima i izraelsko državljanstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi