Darussafaka se plasirala u finale turskog Kupa

Poražen Galatasaray

Darussafaka se plasirala u finale turskog Kupa

Košarkaši istanbulske Darussafake izborili su plasman u finale turskog Kupa nakon što su danas u Ankari savladali tim Galatasaraya rezultatom 85:71. 

Nije sve dobro počelo za popularnu Dačku u ovoj utakmici. Galatasaray je otvorio utakmicu snažnom obranom i poslije uvodnih 10 minuta rezultat je bio 20:13 za Galatu.

Ipak, do kraja poluvremena tim Ernaka Selcuka konsolidirao je svoje redove i do kraja prvog poluvremena svoj zaostatak sveo na samo pola koša. U nastavku je sve bilo u znaku favorizirane Darussafake koja je nakon što je preuzela vodstvo do kraja mirno iskontrolirala susret i već prije sirene za kraj osigurala pobjedu. 

Fantastični Kartal Ozmizrak je u jednoj od najboljih utakmica karijere predvodio svoj tim s 25 koševa a Ozdemiroglu je dodao 13 za pobjednički tim. Za Galatu su Koksal i Harrison zabili po 15 poena dok je 14 dodao Webster. Darussafaka u finalu čeka boljeg iz susreta Fenerbahcea i Turk Telekoma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi