Galatasaray šokirao Monaco, Unics slavio u Vilnyusu

Kompletirano prvo kolo Top 16 faze Eurocupa

Galatasaray šokirao Monaco, Unics slavio u Vilnyusu

Kompletirano je prvo kolo novoformiranih grupa Top 16 faze Eurocupa a osim velike pobjede Partizana nad Virtusom, zabilježeno je još nekoliko zanimljivih rezultata. 

U grupi E u kojoj su još smješteni Partizan i Virtus Darussafaka je kod kuće teškom mukom slomila otpor tvrdog talijanskog predstavnika Trenta. Domaći tim slavio je sa 73:69 uz 18 poena Browna te 13 Jonesa. Trento je predvodio Alessandro Gentile sa 17 koševa dok su po 13 ubacili Kelley, Blackmon i Craft. 

Sjajnu utakmicu u grupi G su u litvanskom Vilnyusu odigrali Rytas i Unics iz Kazana a nakon velike borbe slavili su gosti rezultatom 91:86. McCollum je s 20 koševa bio najbolji kod Unicsa, dok su Morgan i Smith postigli po 16. Po 15 poena su za Litvance postigli Bendzius i Girdziunas. 

U istoj grupi je turski Galatasaray na gostujućem terenu šokirao Monaco uz 18 poena Augustea dok je Webster ubacio 17. Buckner je zabio 20 a Norris Cole 18 za Monaco. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U grupi H je Jouventud uspio preokrenuti -18 protiv kolega iz Endesa Lige, momčadi Andorre i slaviti s 90:87. Neuništivi Nikos Zizis bio je najbolji s 19 koševa, dok su po 16 dodali Harangody i Alen Omić. David Walker s 26 poena daleko najbolji kod Andorre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi